Wednesday, January 5, 2011

Renung-renungkan.

Posted by | |

Kalau sudah bekerja dengan selesa. Tapi seringkali merungut. Kerja susahla, tak suka nak buatla, itula, inila... Hehe, renung-renungkan. Ada orang yang kerja berganda lagi susah dari kita. Panas terik hujan badai pun masih lagi bekerja untuk mencari sesuap nasi. Jangan suka nak complain tau cik Iera.. haha~ everytime i think that kerja ni susah, i will look out the windows and see construction workers bekerja.


See, saat ni hujan dengan lebat and they all wear yellow baju hujan. Masih meneruskan kerja macam biasa since diorang pun ada their own dateline nak kena kejar.


Sentiasa mengingatkan diri sendiri. everytime rasa nak merungut, ish, pasti ada yang lagi susah dari kita. But they manage to do it well. So daripada merungut, apa kata belajar mensyukuri.

8 comments:

PutraRocker said...

ahli2 yang berhormat diminta bertenang,,wkaakak

::astonishing az:: said...

fuhyoo..takutnya nak melangkah ke alam pekerjaan..

ierayahaya said...

@PutraRocker: Semua dah bertenang kot.. haha~

ierayahaya said...

@::astonishing az:: hehe.. i x takut. sice this is part of the process yang buat kita jadi lagi dewasa. i just feel scary bila i can't handle lot's of thins sampai jadi kelam kabut ad stress. Tapi setiap hari kita belajar. Dari tak tahu kepada tahu. Hehe~

zacky ~786~ said...

suker ayat last skali tuu :)

ierayahaya said...

@zacky ~786~ hehe.. thanks ya...

athirah said...

btol tu kak... hurmm... 1 more sem to finish.. nti nk keje ng akak bleh? :)

enginnering jugak~

ierayahaya said...

@athirah: Hehe.. wahh lagi 1 sem ye nak finish study. Boleh je. mmg akak yang cr org. nak intern pun bole. tp kn tgk result and resume juga. Hehe.. akak dulu field of study computer science. hehe~

Post a Comment