Thursday, January 6, 2011

Korang busuk ke?

Posted by | |

Bangun pagi,
Gosok gigi,
jangan lupa mandi,
pergi kerja senyum sampai nampak gigi!


Hai readers, let's discuss a little bit about this issue. Ok, tak kisah la macam mana you all pergi kerja dipagi hari. Tapi andai kata anda pergi kerja dengan menggunakan transit, haha~ pernahkah anda mengalami pengalaman terindah seperti ini? Perkara ini mungkin berlaku setiap hari.

Pagi-pagi pergi kerja naik lrt. Mandi wangi-wanngi, bersiap dan lalala~ bergerak keluar dari rumah dengan senang hati. Siap senyum sampai nampak gigi. Tunggu sekejap, tren pun dah sampai. Mak aihhh, ramainya orang. Ooppps, kena berhimpit macam nasi himpit. Kalau tak nanti lambat sampai office. Bila dah berhimpit macam sardin, haha~ macam-macam bau ada.

Di pagi hari mostly semua wangi. Tapi kalau dapat yang jenis tak mandi pagi. Miahahaha~ sesak nafas ok! Patut orang yang body odour kuat ni kenala sedar. Kot ye pun pakai arr deodorant ke. Perfume ke. Nak lagi murah mandi pagi ke or cukur bulu ketiak tu. Ni mesti lebat sampai pengudaraan kat bahagian ketiak tak berlaku dengan baik... Aiyoo!

p/s: Siapa baca entri ni, esok jangan lupa mandi pagi. Haha~ ok.. i baru nak mandi. dari tadi sampai rumah terus terkam buat kerja. I tak mandi pun wangi semerbak tau. Haha~ jangan amalkan mandi malam macam saya. Tak elok untuk kesihatan. Hurm lately ni selalu mandi malam.

4 comments:

abdul rasyid..... said...

macam2 bau ade...ahaks....eh jap...keje katne??


http://acitspace.blogspot.com/2011/01/tak-sanggup-gua-nak-kawen-4duh.html

ierayahaya said...

@abdul rasyid.....: Keje near klcc. around megan ambassy ampang.. haha~

atie said...

eh..aku baca mcm nak nyanyi atas tu..tp mcm xkena plak lirik ye...hahah

ierayahaya said...

@Atie: ahahaha.. ko nyanyi half berpantun half. baru ngam! haha..

Post a Comment