Monday, January 17, 2011

Cara lama...

Posted by | |


Hello readers,
Agaknya dulu mesti abang-abang posmen hari-hari kerjanya hantar surat cinta. Agak-agak kalau bau wangi sikit tu mesti surat cinta. Mula-mula buat love letter for sure ayat tu berbunga dan puitis giler. (Ok, agak je since tak pernah buat love letter). Then siap spray perfume... Tak pun letak bedak. Wahh, sampai abang postman pun naik wangi. lepas tu tergesa-gesa beli stamp. Dulu stamp 10 sen pun dah cukup. Dah siap letak stamp terus sumbat surat dalam mail box.

Orang dulu nak bercinta banyak pakai effort. Nak karang essay luahan hati mau banyak muka surat. Orang zaman sekarang taip dekat FB or email. Tak pun telefon je. Agaknya sebab tu cinta zaman tok kaduk lagi kekal compared dengan sekarang. Zaman dulu nak cakap saya cinta awak mahu 3 hari baru dapat. Ye la... nak tunggu surat sampai. Dah sampai baru nampak 3 ayat keramat tu. Zaman sekarang SMS je. Tak sampai satu saat dah dapat.

Orang zaman dulu kalau hubby pergi outstation mau nangis satu hari satu malam sebab tak dapat jumpa(Based on drama dulu-dulu). Orang zaman sekarang hubby pergi outstation rileks je. Malam kang siap dating dekat Skype. Takpun balas wall post dekat FB sampai orang lain tengok pun berbulu geli.

Tak kira guna cara lama atau cara baru. Janji you all happy. Semoga cinta kekal abadi. Hargailah orang yang tersayang. (Okay, nak tidur dulu since rasa tak leh blah tetiba cakap pasal love story!)

Night readers!

12 comments:

kay yea said...

cool la pakai abg posmen..hehe~~

ierayahaya said...

@kay yea: Cool kan.. hehe~

E.d.Y said...

cara lama la best..leh feeling2..huhu

ierayahaya said...

@E.d.Y: ha.. betul tu.. mau terharu klu dpt love letter. haha~

eqbalzack said...

dulu abg eq htr surat kat awek buat envelop sendiri...ambik magazine lama2...hehe

Hanim Mahali said...

" orang lain tengok pun berbulu geli "
hahaha... memang betol pun...
mempamer cinta sebelum kawen mungkin juga jadi pasangan cepat bosan bila dah kawen...

nazirulhazwan~ said...

rindu o0o nak men tulis2 surat. hehe

ierayahaya said...

@eqbalzack: Wahh abg Eq, giler creative siap recycle magazine.. hehe. Ni mesti potong magazine letters one by one pastu tampal. haha~

ierayahaya said...

@Hanim Mahali: hehe.. memang geli ar.. siap declare Fb tu hak milik berdua. aishh.. berbulu tengok. tapi tak pe. janji they all happy.. haha~

ierayahaya said...

@nazirulhazwan~: haha.. jangan di tahan rindu tu. silalah buat surat cinta. sure awek terharu baca.. haha~

shahjiehan said...

cara lama lagi romantik~

ierayahaya said...

@shahjiehan: yupe.. cara lama lagi romantik.. hehe..

Post a Comment