Tuesday, December 7, 2010

Impian setinggi gunung

Posted by | |

Impian biar setinggi gunung. Sekurang-kurangnya bila kita punya impian, maka hidup kita ada arah tuju. Bermatlamat dan kita punya target. Jangan hidup ibarat mat jenin. Berangan sampai ke sudah.


Tadi mencuci mata sambil merehatkan minda dengan menonton "Rapunzel a tangled tale" dekat "Times Square". Sebenarnya nak buat movie marathon. Ingat nak tengok Rapunzel together with "Faster" lakonan Dwayne The Rock. Tapi baru perasan Faster belum released lagi dekat panggung wayang. Aishhh, sebenarnya minat giler tengok The rock. Haha~ So summary from Rapunzel movie yang saya boleh conclude is, setiap orang punya impian. And we need to achieve our dream.

How are we going to achive impian kita tu? Ha, tepuk dada tanya sama hati dan otak. Yang penting, nekad. If this is what we want, then go for it. Kadang-kadang, nak gapai apa yang kita nak tu susah kan? Rasa macam aihh, apa nak buat ya? How to start? I have this kind of problem too. Selalu if im facing this kind of problem, atau takut nak buat, saya main redah je. But of course, banyakkan berdoa dan lepas buat tu kita bertawakkal. Semoga apa yang kita buat ni tak terpesong dari ajaran agama kita. Paling penting percaya pada tuhan. Because i always believe, Allah knows what is the best for us.

6 comments:

Lelaki Ini said...

betul2!
pervaya pada Allah!

Sepi tanpa mimpi said...

tak salah untuk punyai impian, cuma jangan berangan-angan. hee

bila ada impian, mesti berusaha, bila dah berusaha mesti tawakal kan..
:)

ierayahaya said...

@Lelaki Ini hehe~ that's what we're supposed to do kan... percaya pada Allah..

ierayahaya said...

@Sepi tanpa mimpi Hehe~ nak berangan pun kn sedar gak dr lamunan. kalau x sedar tu yang payah kan...

E.d.Y said...

impian setinggi gunung xpe, tapi perlu disusuli dengan ikhtiar dan pengorbanan

ierayahaya said...

@E.d.Y yes EdY u r rite.... hehe~ ikhtiar tu penting...

Post a Comment