Friday, December 31, 2010

2010 Last entry!

Posted by | |

Hello readers,

Pagi ni saya jealous sebab semua bercuti and saya kena pergi office. Actually pagi ni my office buat kenduri doa selamat sempena masuk office baru and new year. Semoga business makin baik dan rezeki makin murah next year. Hehe~

After kenduri dah habis, saya teman my office mate ke Kota raya untuk transfer money. Actually my office mate ni orang Myanmar and she is my senior masa saya study di Uni dulu. Since i've got nothing to do,then ok lah.. i just teman her. Saya tak tahu pun yang actually dekat Myanmar ni no ATM machine. My senior told me that if you want to transfer the money, then you need to go to certain agency. She even told me dekat Myanmar, they only have bank. So most of the citizen will keep lot's of money inside their own house. Then if they want to buy something or do some shopping, they will bring lots of money with them.

Honestly bila sampai di kawasan kota raya... you will feel like you are not even berada dalam Malaysia. Tempat tu dah macam di conquer oleh rakyat asing. Pandang depan orang Indo. Toleh kanan orang Bangladesh. Toleh kiri orang vietnam. Pusing belakang orang Myammar. Pandang atas nampak langit OK. Memang rasa tak selamat lansung. I was hoping yang government akan control kemasukkan orang dari luar ni.

My senior told me,if you have like RM3500 and you change the money into Myanmar currency, then you will get like 980000MMR. Kalau kat Malaysia, duit rm3500 tu kita boleh letak main-main je dalam wallet. Tapi bila dah ditransfer ke MMR currency, hehe~ duit tu terlampaulah banyak helainya sampaikan kena bawa masuk dalam briefcase. Kat sana, kalau nak beli house, semua bayar pakai cash. Wahhh~ kalau saya pergi Myammar, mesti mata saya terbeliak sebab nampak duit banyak sangat. Hehe~


Dah selesai segala urusan, on the way nak balik tu,saya jumpa Nadia Bayu dalam train. Mula-mula i sit beside her. Sekali tengok macam kenal. Tapi betul ke ni orangnya? Then i change my sit. I duduk opposite to her. Mahu dalam 15 minit saya tenung muka dia. Dari hujung kaki sampai ke kepala saya tilik just to make sure betul ke ni Nadia Bayu. Aihhh... tak puas hati lagi. Last-last saya tanya dia. Did you write a blog? And she said yes. Ahhh.. Memang sah she's the one. Then we just have like 5 minit chit chat and i can say that she's pretty.

Hehe~ Actually saya tak suka berada dalam keadaan tertanya-tanya. Cuba kalau tetiba ajal sampai and then tak pasal-pasal mati dalam keadaan tertanya-tanya. Instead of remembering Syahadah, you will think of betul ke dia ni Nadia Bayu... Hehe~ BTW readers, hai-hai 2011 and bye-bye 2010.

3 comments:

Cik Nadia Bayu said...

testing

Cik Nadia Bayu said...

cik munirah! dah boleh komen! uhuh. tadi hanya type testing tgk2 berjaya disubmit. huhu.

btw, thanx tau tegur dlm tren walau menimbulkan keconfusan yg melampau pada permulaannya ;p. kita sebuk men game time tu. ;p

ierayahaya said...

@Cik Nadia Bayu: hikhik.. sorry kalau dah mengalami keconfiusan melampau.. hehe~ dah tukar setting comment.. tu yg dapat tu.. hehe.. thanks sudi singgah kat blog ntah pape ni.. hehe~

Post a Comment