Thursday, December 30, 2010

Semput okeh!

Posted by | |

Owh.. adakah ini sindrom umur makin meningkat? Bravo to me... haha~ Hari ni konon nak balik awal. Dah sampai office on time pagi tadi. Jadi nak balik pun kenalah ontime. Sebenarnya memang kena balik awal since i'm the one yang ada house key. My adik punya key dah diterbangkan ke Kelantan oleh my kakak. Jadi tepat 5.30PM saya melangkah dengan bergayanya menapak balik ke rumah. Siap buat catwalk lagi you. Haha~ (Tak boleh imagine catwalk sambil kejar train).

Dah sampai depan pintu rumah... Owhhh, menarik sungguh hidup saya hari ini. I've left house key accidently dekat office. Fuhh... mulalah cuak. Call office mate nak figure out siapa lagi yang ada dekat office. Lucky to me sebab ada a few office mate still dekat office. Nak patah balik naik lrt sampai ke office dah malas dah. Penat tau... So senang je. Tahan taxi...

Okay.. dapat apek taxi orang kelantan. Cantekk.. jum kita sembang apek. Jalan jem giler. Macam-macam topik kitorang bualkan. Baik dari segi kerjaya, sampaikan bola sepak pun we all bualkan. Saja nak sejukkan hati yang tengah panas. Haha~ What kind of mistakela yang saya dah buat. Kan dah susahkan diri sendiri. Obviously bayar cab tadi pun dah habis banyak. But who cares. Dari kena tido kat luar rumah malam ni.

Aihh... Apek taxi friendly giler. Muka awet muda. Serious okay. Apek tu suruh saya teka berapa umur dia. I said around 40-55. Tapi umur apek tu sebenarnya 65 ok. Wahh... seriously memang tak nampak tua. Still bertenaga dan awet muda. Hehe~ sempat lagi korek petua awet muda dari apek taxi. He just said to me... hidup mesti mau happy. Kena banyak hang out dengan kawan-kawan. Janji happy. Jamu ke pil ke itu semua sampingan. Yang penting hati mesti happy ma...

Okay apek. Demi untuk nampak awet muda sekarang ni hari-hari saya mahu senyum sampai ke telinga. Hehehe~

2 comments:

E.d.Y said...

betul tu..hidup biar happy..

ierayahaya said...

@EdY: hehe.. yeah... mari happy happy selalu..

Post a Comment