Sunday, November 21, 2010

Sekebun Cinta nan berbunga

Posted by | |

Sekebun cinta nan berbunga.
Teguh berdiri nan berduri.
Aku yang asli di dalam mekar.
Bila terbit mentari.
Menguntumlah ...

-Ziana Zain-


Aishh, tetiba teringat dekat Ziana Zain. Agak-agak Ziana Zain ingat saya tak? Bukan apa, dulu masa zaman hingusan dulu, minat giler dekat Ziana. Bila tahu ziana terror angkat kening, saya pun nak angkat kening gak. Mula-mula tak tahu pun macam mana nak angkat kening tinggi-tinggi macam Ziana Zain. Hari-hari jari telunjuk letak dekat kening so that nanti kening le terangkat macam Ziana. Hehe~ jadi sekarang ni reti la juga nak angkat kening sikit-sikit.



Dulu saya rasa orang yang ada lesung pipit ni cantik. Biar la orang tu kulit gelap ke cerah ke. Lesung pipit tu boleh buat orang tu nampak manis. Bila dah macam tu, hari-hari saya cucuk kedua belah pipi saya dengan jari sebab nak ada lesung pipit. Huh... sikit lubang pipit pun tak ada. Haha... lesung batu ada la.

Bila dah lama-lama, saya sedar suatu benda. Hehe... Allah dah menjadikan setiap manusia itu sebaik-baik kejadian. Kadang-kadang, kita rasa diri kita ada yang kurang. Tapi siapa tahu, apa yang kurang itu mungkin satu kelebihan di mata orang lain. Sebab itu, orang selalu cakap, Beauty is in the eye of the beholder.

4 comments:

sinzzfaiza ismail said...

Haha... lesung batu ada la. >>> ini kelakar!

Nurmunirah Bt. Yahaya said...

hehe paie.. it's true.. saya ada satu lesung batu di rumah... ;p

E.d.Y said...

tu namanya the beauty in ugly..haha..terpromote blog sendiri pulak

Nurmunirah Bt. Yahaya said...

E.d.Y: haha.. smpt lg wat promotion kat sini...

Post a Comment