Monday, November 1, 2010

Saya respect orang ini.

Posted by | |

This morning pagi-pagi dah semangat wat kerja. Tapi dalam duk tengah bersemangat tu sempat lagi curi tulang. Suddenly terkenang zaman belajar kat uni dulu. Pagi ni suddenly ada visit dari one of my lecturer, sir Messikh kat office ni.

Bila nampak je muka sir Messikh ni, terus terkenang zaman time duk study Calculus and Numerical dulu.. ish.. nasib lepas both paper ni. Nak lepas punye seksa. Honestly time zaman SPM dulu, i love math but i really hate Add math. Huh... That's why zaman amik calculus ngan numec ni sengsara giler. Mid term result for both paper ni tak yah cakap la. Memang tak cukup makan. Nak cover balik kena buat personal appointment ngan sir just nak dapatkan extra mark. Nasib sir ni jenis consider orang. Asal datang je dapat markah. Kalau attendance full pun dapat markah.

Mula-mula belajar Calculus ngan sir. Aishh... actually tak pernah la faham pe benda sir ni ajar. Last-last dapat C je Calculus. Memang padan ngan muka. Dalam class tak pernah nak concentrate. Consultation pun pergi bila desperate giler. Ingatkan Calculus is the only subject belajar dengan sir ni. Sekali next semester lepas tu kena belajar Numec ngan sir ni juga. Aishh... since dah dapat C ngan sir ni, time numerical punye bertungkus lumus study sebab tak nak dapat C. Setiap soalan dalam buku saya buat. Kalau tak reti buat pun, hehe... google kan ada. Mr. Google selalu tolong saya. I search for an answer... I love you so much Mr. google. You are the only one that i love.. hehe.. Nak hidup kena pandai.... betul tak you all?

So masa class numec ni, asal kat tangan sir ada new notes je saya minta. Konon nak photocopy sebab nak study. Sir memang baikla... Kalau time exam tak ingat formula pun sir siap bagitau lagi. Haha.. time exam numec, seriously, I ada satu question ni, I know how to answer tapi lupa formula. Nak buat macam mana... time tu otak dah full. Semua formula dah mixed macam rojak. So saya cuba la nasib. Angkat tangan then sir datang kat my desk. Time tu i just smile and said, "Sir, i forgot the formula". Haha.. time tu dah desperate giler. Tu pun cuba nasib je. Sekali sir suruh saya tulis formula atas exam paper. Time tu memang tak sangka sir nak bagi tahu.. Thanks sir.

4 comments:

atie said...

sir yg plg comei~~

iera_yahaya said...

memang comei pun atie... ;p

Ms. TaroAthirah said...

Calculus aku failed kot. Gigih repeat. Ahahah

iera_yahaya said...

Haha Taro.. experience2.. time tu aku x caye ko kene kowt... repet2 ko pun.. rector list tuh.. congrats!

Post a Comment