Sunday, October 31, 2010

Doa semasa duduk antara dua sujud

Posted by | |

Jam di dinding dah pukul 11PM. Mata sikit pun tak ngantuk lagi. As usual, tengah scroll FB suddenly ada kawan post doa ni. Orang kata, kalau nak bercinta biar sampai ke dalam hati. Tapi kena ingat, bila berdoa ni pun, kena juga sampai ke hati. Kadang-kadang, bila kita solat, sometimes kita main baca je. Tapi meaning tu ada yang dah lupa la. Sebab tu kadang-kadang susah nak dapat solat yang khusyuk.

Doa semasa duduk antara dua sujud:

Rabbighfirli
(Tuhanku, ampuni aku).
Warhamni (sayangi aku).
Wajburnii (tutuplah aib-aibku)
Warfa'nii (angkatlah darjatku)
Warzuqnii (berilah aku rezeki)
Wahdinii (berilah aku petunjuk)
Wa'Aafinii (sihatkan aku)
Wa'fuannii (maafkan aku)

Ketika berdoa, buka dada dan diri kita untuk menerima keampunan dari Allah.

p/s: Peringatan untuk semua dan empunya blog.

4 comments:

atie said...

syukran di atas informasi ini

iera_yahaya said...

u r welcome atie.. ;p

Fifie said...

aku rasa nama aku sempena wa' affini...

iera_yahaya said...

hehe fifie... mn tau ye...

Post a Comment