Monday, November 29, 2010

Aku dan McD

Posted by | |



Pada suatu hari, (cewah... dulu time sekolah rendah, bila buat karangan selalu start dengan ayat pada suatu hari.) Adik cik iera bagi cik iera kertas. Uishh... kertas apa ni? rupanya McD certificate bernilai RM5. Dalam hati cik Iera, biar betik... boleh pakai ke kertas ni? Kalau pergi gadai dekat McD laku ke? Tanya pada adik, dia cakap dia pun belum try lagi. Tak tahu laku ke x. Bila tanya mana dapat, dia cakap ntah sapa-sapa ntah bagi tadi.

Diikutkan cerita, tadi cik Iera pergi menapak ke McD selepas habis waktu bekerja. Dengan satu harapan. Untuk buat testing adakah kertas di atas itu bernilai. Sampai di kaunter McD, cik iera pun order la segala menu yang ingin dimakan. Tiba saat utuk membayar makanan yang telah di order. Cik iera pun keluarkan kertas McD di atas. Bila tanya boleh pakai ke kertas ni? Orang dekat kaunter pulak tak berapa nak sure. Adjust punya adjust, rupanya memang boleh pakai. Aisehhhh jimat RM5 cik Iera hari ni. Ada siapa-siapa yang nak bagi cik Iera kertas McD lagi? Hehe~

7 comments:

Syafiq Rosli said...

suke kentang dye..:)

ierayahaya said...

hehe.. dat's true.. fries McD sedapp~

zaha said...

cik iera belanja mkn McD...da lme xmkn..hehe

zaha said...

cik iera belanja mkn McD...da lme xmkn..hehe

ierayahaya said...

Zaha: ehh boleh2.. tp cik iera ni pun dapat diskaum rm5 bl mkn McD td.. haha~

E.d.Y said...

rindu mcd msia..mcd indon macam xbest je

ierayahaya said...

EdY: uwaaa edy, ko sll pg jejalan kan. best giler.. huhu~

Post a Comment