Wednesday, November 3, 2010

Learn as much as i can.

Posted by | |

Gosh... bila dah kerja ni, perkara paling menakutkan ialah untuk buka email company. kenapa? sebab everytime i refresh my email account, berlambak-lambak kerja masuk. Different client asking for different thing. Kadang-kadang before log in into company mail account, saya akan baca doa mengharap janganla ada kerja yang banyak hari ni. Huhu.... sometimes segala harapan hanya tinggal impian.

Imagine kalau sometimes bila log in into company email, ada more than 20 emails waiting for you to be replied. Fuhh... sometimes rasa macam nak terkena heart attack bila tengok kerja yang berlambak ni. Selalunya saya akan cuba berfikir dengan positive. Sebenarnya takut kalau tiba-tiba terkena high blood pressure. Yela... kan ke tak elok kerja under pressure. So, walau banyak mana kerja, i just smile setakat yang termampu. Sekarang ni FB pun dah kurang update status. Minggu ni memang tak sempat turun lunch. kalau nak pergi toilet pun kena tahan dulu. Janji kerja siap. But you guys janganla tahan-tahan ekk. Kang terkena penyakit batu karang pulak. hehe~

Tapi... Dalam kesibukkan tu, hehe.. still sempat lagi skype or chat with friends. Dalam kesibukkan tu sempat lagi update entry kat blog ni. Dan yang penting, dalam kesibukkan, saya sentiasa ingat kat parent saya. Almost everyday i call them tanya khabar. Rasa macam dah lama tak balik ke rumah.

Cakap pasal parent, last 2 days i called my mum tanya macam mana nak siang ikan. First time siang ikan, bersihkan ayam dan sotong. I ask my adik to buy semua tu dekat pasar and cuba teka... adik saya beli 3 plastik ikan untuk saya siang. Dammit... Kowt ye pun nak mendera tak kan la sampai 3 plastik. Fuhh.. dah la tu first time saya menyiang ikan. Before that i need to call my mum tanya macam mana nak proses semua benda ni. My mum just lough at me. Siap cakap padan muka sebab dulu dia suruh belajar saya malas. Then my mum pun ajarla... Owh.. sebenarnya senang je nak buat semua tu.. haha.. Tapi i took more than one hour untuk siang 3 plastik ikan, satu plastik ayam dan satu plastik sotong.

6 comments:

Ms. TaroAthirah said...

banyak gile sampai 3 plastik. ramai ke kat umah tu nak kena isi perut nye? huhuh

mak aku kalau pesan beli ikan dia kata suruh org tu siangkan. HAHAHAH

jangan tahan kencing pls. nanti terkencing dalam seluar. HAHAHA

iera_yahaya said...

Taro.. aku berdua je kat umah ni.. tp adik aku ni ha.. hr tuh punye kejam. haha.. pakai pampers arr.. nk kencing merata2 pun x pe.. miahhaha~

atie said...

hahaha~
lalalalalalalala~
i likeeeeeeeeee~
hohohoho

iera_yahaya said...

pe yg ko like nye atie? bab aku kn dera siang ikan kew? haha~

atie said...

haah la..3 jam tu diri..

iera_yahaya said...

haha.. x de la 3 jam.. ada mau 2 jam aku diri siang ikan sume tuh kat dapur..

Post a Comment