Saturday, November 27, 2010

Duitku terbang melayang-layang

Posted by | |

"Duit ku terbang melayang-layang,
Umpama main layang-layang,
Janji kubuat terbayang-bayang,
Sekarang aku gila bayang."

-Nurkilan ierayahaya-


Ha, sesungguhnya duit saya pasti akan terbang dan saya tak gila bayang pun. Haha~ Saya baru dapat call dari rumah. And adik saya call me and he said yang dia dah dapat diploma. Tahniah dari saya. As a sister saya bangga. Sebab saya tahu bukan senang dia nak habiskan diploma dia ni. Banyak betul cabaran dan onar yang dia buat. Haha~

Sebelum my adik start dia punya final semester, i told him, "If you pass sem ni punya subject and you got your diploma, i will give you rm200". Uwaaa, terbang rm200 saya. Hehe~ kerana janji makanya janji tersebut harus ditunaikan. Nasib saya janji rm200. Cuba kalau saya janji rm500 ke rm1K ke. Belum dapat gaji confirm saya nangis dulu. Hehe~

Sebenarnya before saya buat tawaran tu, saya 'basuh' dulu kepala otak adik saya ni. Aishh~ bukan senang nak masuk IPTA ke politeknik. Sekarang ni orang berlumba-lumba nak masuk. But once you got a chance, kenapa tak gunakan peluang tu untuk study betul-betul. Kenapa nak bazirkan masa dengan membuat benda tak berfaedah dan sebagainya.

To those yang masih belajar di Uni, and ada penyakit kena repeat paper. Sebenarnya korang just kena rajin lebih sikit. Class jangan ponteng. Buat semua assignment. Attend exam. Tak susah pun. Just kena bersabar sikit je. Yang penting jangan give up sebab usaha itu tangga kejayaan.

Uwaa~ ada satu lagi janji saya dah buat dengan my little brother. I promised him kalau dia dapat good result in SPM and dapat offer masuk Uni, i will buy him a laptop. Yang ni memang parah. Boleh habis duit dalam tabung. Haha~

2 comments:

PutraRocker said...

akak kayo xpe..kan3..hahaah

Nurmunirah Bt. Yahaya said...

haha.. dr akak kaya ke akak pokai..

Post a Comment