Sunday, November 28, 2010

Bukan nak cuci mata tapi dosa dapatke?

Posted by | |

"Pergi sekolah bawa bekal,
untuk hidangan alas perut,
bertindak menggunakan akal,
bukan dengan kepala lutut."


Kalau weekend orang keluar jalan-jalan. Saya duduk rumah bekerja. Kali ni saya menyertai lembaga penapisan filem. Ehh... bukan filem. Tapi gambar. Actually i need to monitor satu website. It's a site yang sesiapa pun boleh jadi artis. Tapi of course la video tu kena berkualiti.

Kerana website ini untuk tatapan umum, maka segala keluar masuk gambar dan video haruslah ditapis. Wowweee... banyak betul gambar tak senonoh saya tengok. baik yang perempuan mahupun yang lelaki. Semua bentuk dan rupa ada. Sebenarnya nak je snap or print screen a few pictures kasi korang tengok sama. Tapi nanti tak pasal-pasal blog saya jadi 18sx punya blog. Hehe~ kalau ada certain orang nak tengok 18sx punye gambar siap kena download, saya tengok free je. Mau join? haha~

Ada manusia ni, tuhan bagi otak barangkali otak tu letak dekat lutut. Kalau iye pun nak famous, janganla letak picture yang tak senonoh. Ingat cantik ke? Jangan jual rupa. Tapi jual bakat. Itu pun tak boleh fikirke? Aihh... kalau rupa je cantik tapi bakat hampeh tak guna juga. Aishhh~ berkilo-kilo dosa dapat sebab kena monitor benda ni. Bukan nak tengok sangat. Tapi kalau tak tengok macam mana nak tapis. Bukan nak cuci mata, tapi dosa dapat ke?

6 comments:

Syafiq Rosli said...

huhu..tau xpe..tgk je la zaman skang..mcm2 org ade..malas je nk list kn..nt xckup ruangan komen lak..hehe

Nurmunirah Bt. Yahaya said...

hehe syafiq... banyak org bnyk ragam....

PutraRocker said...

pas2 la kat deme..hahaah

E.d.Y said...

blog aku bersihkan??hehe

Nurmunirah Bt. Yahaya said...

cett putraRocker... hang budak kechik. kena baca buku je. x le tgk bnda2 mcm ni. x cukup umur.. haha~

Nurmunirah Bt. Yahaya said...

E.d.Y: haha.. blog ko mmg bersih. tp bnyk hadiah. bak la kat aku satu.. ahaha~

Post a Comment