Sunday, November 28, 2010

Tersalah pilihan ke?

Posted by | |

"Tanya pada hati
Apa mau jadi
Esok besar nanti
Kemana kita nanti"


Adakah saya dah tersalah buat pilihan? Masa di Uni, field of study saya is computer science. Tapi kenapa bila dah bekerja, i need to do an account too? aishhh~ kadang-kadang saya tanya pada hati. Apa mau jadi ni. Obviously bila dah buat benda ni, saya tahu saya tak suka. Tapi nak tak nak telankan aje. This is the way i learn. Saya tak dapat sedikit pun kepuasan although kerja ni dah siap. Aishh... dalam banyak-banyak benda, yang ni la saya paling tak suka buat.



Kalau weekend orang keluar jalan-jalan, saya duk terperuk dekat rumah siapkan benda ni. Banyak betul paper that i need to review atas katil ni. Bank account statement la, itula. Grrr~ sangat tak minat nak buat benda ni. At the same time nak kena monitor websites ala-ala celebrities. Ramai pula orang nak jadi artis time-time weekend ni. Kalau post gambar bagus ok la juga. Habis kalau post gambar tak senonoh, grrr~ yang ini bikin wa emo. Budget cantik ke? banyak bulu plak tu. Kot ye pun pergila cukur dulu ke. grrrr~



Bila bosan buat kerja, hehe~ saya tengok blog saya. Aisehhh, since malam tadi traffic makin naik. Agaknye blogger semua aktif time weekend. Saya pun turut serta mengaktifkan diri pergi visit blog blogger lain. Rata-rata bila visit blog famous-famous, mostly semua letak entry tentang pencalonan diorang dekat BPM. Haha~ Agak-agak bila ye blog saya nak tercalon dalam BPM ni?

10 comments:

PutraRocker said...

bila aku sudah tiada la..hahhaaha

Nurmunirah Bt. Yahaya said...

pe menda yg bl aku sudah tiada? haha~

Syafiq Rosli said...

hope u bwat pemilihan yg btul..gd lcuk..:)

Nurmunirah Bt. Yahaya said...

syafiq: sometimes we don't really get what we want. this is what you call work. ada masa kn buat bnda kita tak suka. But i was hoping one day i will do something yg saya suka.. hehe~ thanks BTW.

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

xpe laa..mne tau pas ni turn kmu plak kan...

*salam perkenalan..

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan .. tengok jgn x tengok.. sila klik disini dan klik disini. Juga tutor 4 the latest read more klik disini.
Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
DISINI

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

Blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis dan memberi info.. Semoga sejahtera dan sentiasa diberi keberkatan olehNya.. wassalam.

Cik Gallus Gallus said...

mungkin tahun depan tercalon ;D

ierayahaya said...

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A): Hehe~ salam perkenalan juga. Saya budak mentah. perlu banyak belajar. Kalau salah tolong tunjukkan. hehe~

ierayahaya said...

BUJANG SUSAH: Waalaikumsalam. I've read semua benda yg disuruh klik2 tu. Hehe~ thanks for sharing. Obviously banyak lagi yang saya perlu belajar. Semoga kita sentiasa nasihat menasihati. Thanks~ ur words give me more inspiration untuk berblogging.

ierayahaya said...

Cik Gallus Gallus: Hehe cik gallus.. kalau ada rezeki... Salam perkenalan ye.

Post a Comment