Thursday, November 25, 2010

Aku dan pacat

Posted by | |

Uhhh suddenly teringat pengalaman kena gigit pacat. Kenapa time ni pacat yang terlintas difikiran? Beta pun tak tahu nak jawab. Haha~ Siot je pacat ni. Uhh, trauma trauma! Kenapa trauma dengan pacat?

1) Sebab pacat ni suka hisap darah. Kadang-kadang tak sedar dah berkilo-kilo pack darah hilang kena sedut dengan pacat.

2) Sebab pacat pernah masuk dalam mata. Argghhhh! yang ni lagi trauma. Sampai sekarang ingat. Grrr~ Makhluk pacat di band dari hidup ku!

Kisah bersama pacat:

Tatkala masih di zaman hingusan, tiap kali school holiday for sure my family akan balik ke kampung nenek. So time tu semua excited sebab dapat naik flight dari Sabah ke Kelantan. So, suatu hari time tengah mandi pagi, tetiba ternampak seekor pacat di hujung toilet. Since makhluk pacat ni scary, dan saya tak nak kehilangan darah, ahaha... apa lagi, speed kemandian dipercepatkan ke tahap paling maksima. Takut pacat punya pasal.

Bila dah siap mandi, tetiba perasan ada benda bergerak-gerak kat hujung mata. AAArghhh! makhluk pacat berada dihujung mata. Dammit. Nak tarik sekali tertolak makhluk scary tu sampai termasuk dalam mata. Sobsobsob. takut punya pasal, terus keluar toilet sambil jerit panggil papa. Sebenarnya takut pacat makan mata sampai buta.

Bila ayahanda pun cuak, guess what my dad did untuk keluarkan pacat tu? Tak kan ayahanda nak korek guna tangan keluarkan pacat tu kan. So, since ayahanda pun tak tahu nak keluarkan macam mana. He just grab kain lap kaki tu, and korek guna benda tu untuk keluarkan pacat. Grrrr~ wa menci sama lu pacat!

Nasib baik dapat keluarkan pacat tu. Agaknya saya rabun sebab makhluk bernama pacat ni. I curse you pacat! Grrrr~

BELIA BENCI PACAT!

4 comments:

E.d.Y said...

xpernah tgk pacat dekat2..rumah xde sawah..pokok getah je banyak...huhu

Nurmunirah Bt. Yahaya said...

hhahaha Edy.. scary scary.. x yah tgk... nnt x psl2 msk dalam mata.

E.d.Y said...

bukan pacat bagus untuk kesihatan ke??die sedut darah kotor

Nurmunirah Bt. Yahaya said...

haha EdY.. mmg bgs untuk kesihatan. bab masuk dlm mata tu yg x bgs.. hehe~

Post a Comment