Wednesday, November 24, 2010

Aku dan kereta

Posted by | |

Pon pon pon pon pon pon pon pon pon,
Kereta kecil ku berbunyi,
Marilah adik mari naik,
Boleh kubawa ke sekolah


It's almost Dicember. Hahaha~ Dicember ni, 5 of my family members celebrate birthday. Dan saya dah janji dengan ayahanda nak belajar kereta balik Dicember ni. Arghhh... benci kereta. Hahaha~ Kenapa benci belajar kereta?

1)Sebab dah 3 kali fail driving test.
2)Selalu dapat cikgu garang. Uhhh, trauma trauma!
3)Selalu dapat orang JPJ garang.
4)Bad luck dengan kereta!

Saya hanya fail test jalan raya. Macam mana boleh fail sampai tiga kali?

1) First time dapat drive sampai habis. Tapi cikgu kasi fail sebab bawa kereta macam ular. macam orang mabuk pun ye juga. Bengkang bengkok. Sebenarnya saya rasa tangan saya yang tak reti nak lurus. Keras je. Sebab every time kalau saya main bowling, mesti bola masuk longkang. Itu bukti yang tangan saya tak lurus. Rasanya la. Tak pe la tangan tak lurus. Kang nanti kalau lurus orang buat pembaris pula.

2)Kali kedua test jalan raya, Hahaha... saya salah masuk lorong. Yang ni lagi teruk. Fail sebelum sempat keluar pagar sekolah memandu. Arghh i really hate driving class or test!

3)Kali ketiga dapat drive half way je. Tengah test drive tetiba ada pakcik tua keluar dari lorong dengan basikal. Aihh, dahla kuar lorong tiba-tiba, pastu naik basikal sampai tengah lorong. Time tu of course kita kena perlahankan kereta. Tapi saya bawa punyalah perlahan sampai last-last enjin kereta mati. Grrrrr~ time tu rasa macam nak turun dari kereta and angkat basikal pakcik tua tu letak tepi jalan raya. Uhh... sebab pakcik ni la saya fail.

Bila dah fail sampai 3 kali saya give up. i said to my dad saya dah tak nak belajar kereta. And because of that itu first time ayahanda cakap saya ni cepat give up. Since lepas tu, i still have like one year left untuk license L. And i keep giving an excuse dekat ayahanda sebab tak nak belajar kereta. Grrr~ sangat benci kereta!

And since dah kerja, dad keep asking me, bila nak belajar balik kereta. Dari bulan july sampai sekarang i keep saying "yela nanti bulan 12 adik belajar la". Seyesly masih tak ada mood nak belajar kereta. Bila dad offer nak bagi kereta pun saya tak heran. Sebab kereta bukanlah segala-galanya untuk orang macam saya. (Ahahaha~ ayat orang trauma belajar kereta).

BELIA BENCI KERETA!

10 comments:

mohammad said...

salam ziarah

Nurmunirah Bt. Yahaya said...

iye mohammad. salam ziarah pada entry kegagalan.. huahuahua~

Ms. TaroAthirah said...

Don't worry. Skang boleh belajar pakai kete auto. Hekhek

Nurmunirah Bt. Yahaya said...

seyes taro? so i can choose ke nak auto? it's difficult nak kn control semua benda. x de ke kereta yg gerak sendiri? arghh wa menci la.. haha~

Azwan Aziz said...

drive keta manual adalah aktiviti paling seronok di dunia... (kecuali time jam...haha)

Nurmunirah Bt. Yahaya said...

ahaha azwan, nek basikal la senang.

sidekick511 said...

haha..lepas ni jom main bowling??huhu..bukan perli ek..ni kes rindu kwn2 okey..=D

Nurmunirah Bt. Yahaya said...

kemonn nasree derr, reason aku x join last time sbb aku tau aku baling sure longkang yg makan. haha.. bole la.. aku rindu korg gak.. huahauhuahua~

fadhli aris said...

aku br tebace post ko ni.. nk betulkn lirik..
Marilah adik mari naik,
Boleh kubawa jumpa nenek.
br betul.. huhu..

Nurmunirah Bt. Yahaya said...

Ahaha Fadhli.. songs tuh aku kopi pasta je dr tenet sbb aku pun da lupa real lirik.. huhu~

Post a Comment