Saturday, October 30, 2010

kenyang ke?

Posted by | |

When i stay alone with my sister, my concern is more to.. adik saya ni dah makan ke? i don't really care much about me because i don't really like to eat. Ada masa saya suka makan. Dan ada masa saya malas sangat nak makan sampai saya rasa nak blend semua makanan and just drink macam minum jus. Tak payah susah-susah nak mengunyah...

Sometimes if adik saya tak nak makan pun i will ask her to eat sebab saya tak nak dia kurus. if not saya akan rasa bersalah to my dad. Yela... stay with parent gemuk, tapi bila stay dengan saya kurus. If saya balik kerja lambat, i will call her and ask her to buy anything untuk dimakan. Normally she will buy extra food for me too. Tapi saya memang jarang makan apa yang dia beli. Maybe sebab time tu dah kenyang. Until one day dia bersungut telling me yang saya tak pernah makan apa benda yang dia beli. Hehe~ thinking about that, bila fikir-fikir balik betul juga ye. Selalu kalau saya beli something, i will force her to eat sampai habis. Selagi tak habis selagi tu saya tak senang duduk.

Since both of us kerja, so selalunya weekdays ni kitorang either before balik dah makan siap-siap or we just buy some food kat mana-mana restaurant untuk dibuat dinner. Weekend baru kitorang cook something untuk dimakan. Hurm... kalau masuk bab-bab cooking ni, my mum la orang paling semangat sekali. Last time she call us tanya malam ni masak apa? hehe... hari tu bila datang KL visit both of us, my mum siap bawa berpaket-paket rempah ratus. Punya semangat nak suruh anak-anak dara dia ni memasak. Tapi reti ke masak gulai-gulai ni?

Hurm.. kalau masuk bab cooking nih, aish.. memang la tak layak nak kawen lagi. I think i just remember less than 15 resepi. jadi if i get married right now, husband saya yang elok-elok dah kurus akan keding or yang dah gemuk jadi kurus. Kenapa? sebab bini dia ni tak reti nak masak or asyik masak benda sama tiap hari.. So... after i can remember up to 100 recepies, then i will think pasal benda-benda ni semua.

Any one of you dare to eat masakan saya? Ala... tak kan mati punye... i am very sure about that. Paling-paling pun Diarrhea.. haha~ But up until now my adik is still ok. SO i guest no worry la kot kan.. hehe~

6 comments:

Ms. TaroAthirah said...

da kawen boleh je belajar masak. no hurm on that

iera_yahaya said...

yupe.. dat's so true la Taro... before kawen ke lepas kawen ke.. bl2 pun boleh blajar.. hehe~

Misz SeroJa said...

haha
nisah kan kuat makan..
jangan risau..
kalo kurus pon sbb stress kerja la kot..
bukan sbb duduk ngan akak..hehe

iera_yahaya said...

hehehehe zeida. ni kalau dia x makan bley terkejut ayah akak.. haha~

atie said...

haha~mak aku ckp..die dah kawin br la die tau mcm2 nk msk..~~kiki

iera_yahaya said...

Haah l tie... mmg sll pun mcm tu.. ;p

Post a Comment