Monday, December 12, 2011

Karya Hlovate

Posted by | |

No matter how you say it.
No matter when and where.
No matter what.
Doa itu wireless.
Dan coverage dia masuk satu universe
- Hlovate.


This morning i wake up very early. Then nak siap-siap pergi kerja macam terlalu awal. Jadi decide nak habiskan baca novel karya Hlovate. Boleh pula lupa the title of the novel. Tapi to be honest banyak sentence yang sangat menarik where by kalau baca sekali rasa nak ulang banyak kali sentence tu. This is the first novel melayu yang saya baca setelah bertahun-tahun meninggalkan hobi ni. Bukan apa, dulu kalau baca novel the story is lebih kurang sama. Plus bak kata papa, "baik baca buku agama dari baca novel".

My first perception bila tengok novel Hlovate is... ahh mesti karya lebih kurang sama dengan yang lain. But on that time i decide untuk baca je since buku ilmiah yang saya tengah baca dah hilang entah ke mana. Tak sangka buku Hlovate ni ada diselitkan tentang pencarian agama. So yes... my perception tentang Hlovate dah bertukar 360 degree. That's why people always said... "Don't judge a book by it's cover".

Apa itu baik? Macammana nak jadi baik? Ahh Hlovate buat minda saya berlegar-legar dengan soalan-soalan seperti ini. Kalau ikut definition Hhlovate, quran dan rujukan dari buku Harun Yahya... nampak gayanya saya memang tak cukup baik.


p/s: Tak tahu apa yang orang Romania cari dalam blog ni. LOL~


2 comments:

gaung said...

kami pom pernah baca novel ni..tajuknya aA + bB Hlovate ..cerita tentang didi dan benz...

ierayahaya said...

@gaung: ha.. ada member suggest suruh baca buku tu gak.

Post a Comment