Monday, October 31, 2011

Semangat kesukanan.

Posted by | |

Terasa tahap ekonomi makin menurun since kena ganti cuti on saturday. After kerja terus singgah KLCC shopping shopping. If tak ada benda nak beli pun for sure tangan akan terasa kegatalan yang amat sangat. Maka tanpa disedari tangan yang gatal itu telah mengambil beberapa barang yang tidak diperlukan. (OMG!!! patut mengawal selia ketebalan poket. Kalau berterusan macam ini maka poket akan mudah koyak rabak).

When siblings ask you to belanja them something yang expensive... me as a kakak akan fikir 2kali paling minima. Although fikir banyak kali at the end still akan cakap YES. I don't know why kalau i said NO maka perasaan bersalah akan menghantui my mind selama berhari-hari. Although mulut cakap NO, at the end that NO words will turn into YES words.

Dek kerana telah terlanjur registerkan diri untuk join marathon... Makanya saya telah membeli sepasang sport shoe yang colornye still ada pinky-pinky sikit. So last Sunday i went to the nearest park dekat rumah. Tak ada la dekat sangat that park. Nak sampai park tu pun sudah mengambil masa 30 minit dengan berjalan kaki. Fuhh!!! Sampai park terus buat sikit warming up and start jogging. Tapi dek kesemputan yang mengalahkan orang tua... i just manage to jog 1 round park tue jew...(perasaan malu berbekas dalam hati bila tengok pakcik makcik lari beround-round walhal saya satu round je pun dah semput). So since dah tak fit, i decide to walk as fast as i can selama hurm... 1 hour and 30 minutes.

Lepas habis sesi latihan for marathon, i decide to take a look sekitar park and woha.. rupanya tersangatlah banyak buaian dekat that park. So apalagi... main buaian sambil bersuka ria. Terkenang kembali zaman hingusan time budak-budak dahulu. Dah hilang penat exercise, makanya harus pulang kerumah. Dalam hati macam owh yeah!!! i start to have a healthy life. Cewahh!!

2 comments:

d i b a said...

akak!! kak mun is back! :-)

ierayahaya said...

Diba: Yezza i'm back.. haha~

Post a Comment