Sunday, January 30, 2011

Wedding day!

Posted by | |

Hai readers,

Fuhh, sememangnya menguruskan hal ehwal perkahwinan ini memenatkan. I yang menolong ni pun penat. Seharian suntuk berdiri menemani ayahanda menyambut tetamu. Lepas tu kena bagi door gift lagi dekat semua tetamu. Then kena tunggu green light dari ayahanda lagi. If the guest tu from VIP side then kena bagi different gift pula. Melayan VIP guest memang leceh. Makan minum semua nak kena perhatikan. Lucky that lots of saudara mara dan staff dari office ayahanda datang menolong. Tetamu datang dari seluruh Malaysia. Paling Jauh dari Sabah. Woah, memang tak sangka sungguh!

Picture dekat bawah ni time malam akad nikah. Well, sebak sikit malam tu since my sis anak sulung. Then my dad pergi ke bilik dan minta izin my sis untuk kahwinkan dia. Akad nikah berjalan lancar. My brother in law sekali lafaz je tau. Hehe~


Bawah ni gambar pelamin yang dah siap di decorate. Sempat juga tukang pelamin tu siapkan before akad nikah.


Gambar dekat bawah ni pula adalah hantaran sebelah pihak perempuan. My aunt decorate this thing special for my sis. Cantik ok! Sebelas berbalas sebelas.


Meja makan pengantin. I just snap before the actual wedding since i dah tak ada masa nak snap-snap pictures time wedding ceremony tu. Haha!


Khemah tetamu. Everything dah ready. Just need to wait for the guest.


Semasa persandingan. After upacara merenjis and everything than ada pula upacara makan beradap oleh pengantin.


Bawah ni pula hantaran dari pihak lelaki. Serba pink!


King and Queen of the day. Semoga berbahagia di dunia dan di akhirat. Welcoming my brother in law into the family. Woah! i dah ada abang. Haha~


One of our special guest. Okay Cik Iera, ko memang sakai giler. Lagak tak pernah jumpa celebrity! =_=" Haha~ whatever. Thanks to Mek Siti sebab sudi hadir memeriahkan majlis. Siap berpantun lagi.


Welcoming speech from my dad untuk para tetamu.


Banyaknye hadiah!. Agak-agak i kahwin esok esok boleh dapat banyak ni ke? hurm...


Sesungguhnya memang ada yang bertanya Cik Iera bila lagi? Haha, well... i have two answers.
1) Cita-cita dulu. Cinta kemudian. Lagi pun baru je kerja. Haha~ bila i bagi answer yang ni, my dad friends impress.
2) Tunggu ayahanda kumpul duit dulu. Haha~ bila i bagi this kind of answer,my dad's friends gelakkan i.

4 comments:

E.d.Y said...

kalau ko tak cakap akak ko yg kawen, aku mesti ingat ko yg kawen..sbb muka sama siot..huhu

ierayahaya said...

EdY: haha.. kalau aku cakap aku yg kawen for sure ramai ketuk kepala aku sebab x ajak. haha.. ni first time org ckp muka aku ngan kak sama.. huhu.. ;p

atie said...

bila la cik mun ek?hehe

ierayahaya said...

Atie: hr tu dh jwb soklan ko..

Post a Comment