Thursday, January 27, 2011

Preview before wedding

Posted by | |

Hello readers,

I baru sampai rumah. Hehe~ wow... lot's of things happen dekat rumah ni. Dahla rumah still bersepah-sepah. Baru sampai terus on laptop check email. Well, i receive a few emails regarding work but ahh, nama lagi cuti. Kerja tolak ketepi. Hehe~ baru a few minutes main laptop then dad dah start bising. Sebab asyik main laptop je. Haha~ Well, let's take a look apa jadi dekat rumah i ya.


Di sudut corner rumah, ada bertimbun kotak. Dibalut cantik. Yang ni khas untuk tetamu yang hadir ke majlis nanti. Yang ni baru sikit. Ada lagi around 3000 kotak macam ni dekat dalam bilik my adik. Papa dah siap pesan. Jangan lupa bagi. Benda ni setiap tetamu yang hadir mesti dapat. Tugas i during wedding ceremony nanti adalah dengan mengiringi ayahanda berjumpa tetamu.


Apa benda ya dalam kotak ni? Kotak cantik, tapi isi kat dalam apa?


Miahaha~ towel muka je pun. Tapi VIP guest dapat color biru since most of the VIP guest yang datang ni orang kerajaan. Hijau tak dibenarkan. This is an order from dad.


Ha... Lusa nak bersanding tapi pelamin tak siap lagi. Tukang pelamin cakap malam ni baru datang siapkan since esok malam dah akad nikah. Lighting and everything semua akan disiapkan malam ni.


Bilik pengantin pun belum siap lagi. Cadar semua tak siap pasang lagi.


Mak aihh, banyak nye besar kat dapur ni. Kesian kat tukang masak. For sure penat nanti. Okey, that's what happen dekat dalam rumah. Now let's ushar-ushar bahagian luar rumah. Apa jadi ek?


Khemah tak pasang siap lagi. Kerusi tak susun betul. Bersepah. Tapi kawasan rumah dah clean giler.


Ha, start esok tak ada kenderaan dibenarkan masuk dalam kawasan rumah. Semua tetamu diharuskan parking ditempat yang telah disediakan.


Sepanjang masuk dari jalan besar sampai ke kawasan rumah, dipasang bendera negeri Kelantan dan Malaysia. So nanti tetamu tak susah nak cari jalan ke rumah.


Since rumah ni diduduki oleh kami sekeluarga, berdera negeri dan Malaysia sentiasa dikibarkan. Well, my dad patriotik orangnya. Nama lagi born di tahun kemerdekaan. Tu yang semangat patriotik lebih sikit.


Kawasan luar pagar rumah dan kolam ikan air tawar juga dibersihkan. Balik rumah dan menghirup udara segar luar rumah amat menyamankan. Jauh dari hirup pikuk kota.


Woah, tengah sibuk snap gambar... baru i perasan yang my dad dah hang i punya convocation picture dekat dinding. Haha... i like!

What am i doing right now? Tengah duduk atas pelamin yang tak siap sambil update blog. Haha~ ambil berkat pengantin. Miahaha~ Okay readers, before you all ucap tahniah, biar i bagitahu awal-awal. Wedding ni wedding my kakak. Not me. Siapa yang ucap tahniah dekat i tu for sure tak baca entry ni sampai habis. Haha~

14 comments:

atie said...

kamu bila plak??

ierayahaya said...

Atie:ok ko org pertama tnye.. aku nk count bape org akan tnye aku nnt during ceremony.. haha.. nnt dah jumpa mr rite br fikir.. haha~

abdul rasyid..... said...

jap3......akak baru grad uia ker??? saye baru masok 1st sem kot....LOL

ierayahaya said...

@abdul rasyid.....:haah baru grad kot last year.. hahaha.. ler.. baru masuk ke. pttla tgh confius nk amek kaed or engin lagi.. hehe...

JIJI YU said...

mueheh..weh dah macam balai polis dah umah tu ek..

ierayahaya said...

@JIJI YU: hehhe.. haah.. orang lain pun ckp mcm tu gak.. haha~

E.d.Y said...

aku nak satu kotak..huhu

ko kawen bila lak?haha

abdul rasyid..... said...

akak amek kos ape dlu...??

ierayahaya said...

@EdY: haha... aku nk kira bae org akan tnye aku soklan tuh.. ala EdY... rilek dulu makan kacang.. nnt da jumpa ada arr tuh.. haha.. uh.. sempat nak sekotak. x pe2 2 kotak aku bg.. haha...

ierayahaya said...

@abdul rasyid.....: hehe.. amek computer science arr.. hehe..

LoVe is CiNta said...

smoga cpt la ye

ierayahaya said...

@LoVe is CiNta:hehe... thanks!

udien said...

pergh.. semart gile pelamin akak ko.. seyes!! ala2 greek style! i loike~

ierayahaya said...

@udien: smartkan weih.. haha..

Post a Comment