Wednesday, January 19, 2011

Kalau dah jodoh tak kemana punya!

Posted by | |

Muahaha! I ingat nak minta excuse balik office isnin ni since rasa macam nak buat kerja. But my boss said, "No. You have to stay sampai event habis. Mana tahu ada orang nak jumpa and cakap-cakap dengan you ke. Lagi pun you kan single. They all pun single. Mana tahu tetiba dapat jodoh ke". Aiseyh... dahla my boss cakap in front of other staffs. Mahu tersipu-sipu i malu. Dari duduk tegak terus tertunduk ayu macam siput. While my other office mate dah siap gelak-gelak usik i. Siap cakap ala... Cik Iera boleh kahwin dengan orang tu. Boleh jadi second wifey orang tu. Uhh.. nak usik i konon. Last-last i cakap i tak nak kat semua orang dalam office tu. Haha. Puas hati!

Aiseyh boss, tak yah susah hati fikir pasal jodoh i. I pun tak risau. Siap rileks goyang kaki. Jodoh ni tak kemana. Nanti datang-datang la tu sendiri. Tak payah susah-susah cari. Tak payah susah-susah fikir. Allah know what is best for me. Haha!



18 comments:

E.d.Y said...

cepat2 la kawen..haha

ierayahaya said...

EdY: Haha.. aku tggu musang berjanggut dulu la. x pun tggu ko ngan mia dulu ke.. haha~

atie said...

haha..kak aizah mmg lawak~

ierayahaya said...

@Atie: ko tau x pe.. haha...

abdul rasyid..... said...

aku suke post nih....:)!!

ierayahaya said...

@abdul rasyid.....: Wahhh... bgsla kalau suka.. hehe!

Mata Hati said...

masih mencari mr. right lah ni.. hmmm
moga bertemu dgn lelaki yg baik hati dan bertanggungjawab

ierayahaya said...

@Mata Hati: Yeah.. hopefully kan.. haha.. Ameen...

Zura said...

betul tue eira...xcari pun dia dtg sndiri...

ierayahaya said...

@Zura: hehe.. yupe.. betul tue...

apezs shah said...

salam betol tu.. kalau dah jodoh xkan kemana punya..

*apezs amik kat google icon kotak tu.. ;)

ierayahaya said...

apezs shah: haah... betul tu.. ;p

Mfs said...

betul3!! setuju sama sekali!! =)

ierayahaya said...

@Mfs: yeah.. hehe~

Alin Marlini said...

Betul tu..Allah Maha Berkuasa

ierayahaya said...

@Alin Marlini: hehe... betul tu.. percaya pd kuasa Allah..

SANDRA AZWAN said...

Insyaallah, jodoh tak kemana....kalau ade rezeki, iera akan dipertemukan dengan jejaka idaman hati...alhamdulillah..;-)

ierayahaya said...

@SANDRA AZWAN: ameen.. hehe...

Post a Comment