Wednesday, January 12, 2011

Berapakah nilai blog dan twitter anda?

Posted by | |

Peace be upon you and hai readers.

How are you today? hopefully semua sihat-sihat belaka. Pasti semua sedar, hampir setiap hari kita pasti akan menghitung. Adakah duit banyak dalam wallet? lambat lagi ke nak lunch? Berapa ramai staff yang datang office hari ni?. I am very sure, setiap hari secara tak sengaja kita pasti akan mengira sesuatu. Adakalanya, benda seperti harta benda ni bolehla nak dikira. Tapi tahukah anda, benda bersifat virtual seperti blog dan twitter juga boleh dikira nilainya.



Haha, ada sesiapa nak beli blog saya? Agak-agak blog orang yang punya followers riban-riban tu mesti lagi tinggi valuenya...


Mak aihh, my Twitter $60 je. Haha~ agaknya orang yang status twitter dia dah beribu-ribu mesti lagi high kan valuenya. If you all berminat nak mengetahui nilai value blog dan twitter, please refer link dibawah ya.

references:
1)Blog Value
2)Twitter Value

4 comments:

Ain Rosmi said...

It doesn't even matter, just enjoy blogging and tweeting and the satisfaction value will take care of the rest. (:

ierayahaya said...

@Ain Rosmi: hehe.. i don't bother at all. Just want to let people know that they can calculate their blog and twitter value. And also interested to know agak2 yang followers dah ribu-ribu agaknya berapa value blog diorang.. hehe...

Zura said...

boleh jual x...pastue dapat duit....hihihi...

ierayahaya said...

@Zura: hehe.. kalau boleh jual i pun nak jual jugakla.. haha~

Post a Comment