Saturday, December 4, 2010

Upgrading the skills

Posted by | |

Bila mana rakyat jelata semua keluar berseronok dan saya keseorangan di rumah ditemani laptop dan bunyi kipas. Maka yang boleh dibuat oleh saya ialah dengan bermain-main sambil berangan. Kali ini bukan nak berangan menjadi Jolie ataupun sesiapa. Dan kali ini tidak juga bermain congkak ataupun lompat getah. Macammana nak main? nak main permainan tradisional seperti itu memerlukan teman. Aishhh~ bosan sungguh ya. Jadi apa yang boleh dibuat saat-saat dilanda perasaan bosan ialah dengan meng upgrade skills photoshop. Dan mangsanya ialah artis di bawah.


Dan hasil setelah di make over adalah seperti dibawah.




Sapuan bedak asas dilakukan sekali lagi. Dan kali ini memilih rona warna yang dapat membangkitkan seri diwajah artis. warna pink digunakan pada bibir, mata dan pipi untuk menyerlahkan lagi gaya si artis. Segala kedutan pada dahi dan garisan pada pipi dilindungi. Ini dilakukan supaya si artis nampak muda dari usia sebenar. Warna mata digelapkan dan warna rambut juga ditukar. WowwEeee~ lepas ni nak make over siapa pula ya?

4 comments:

abdul rasyid..... said...

hahaha nampak sgt iklan pemutih muke kat tb tuh tipooo!!!hahahhahaha

ierayahaya said...

@abdul rasyid.....haha.. nama lagi nk bg hilang kedut.. kasi putih skitla..

Syafiq Rosli said...

hoho..make up je la dapat menutup segala kedut..

ierayahaya said...

@Syafiq Rosli hehe.. kdg2 tebal mana makeup pun belum tentu boleh cover semua. sebab tu ada photo editing.

Post a Comment