Thursday, December 23, 2010

Pindah randah

Posted by | |

"Ilmu harus dicari,
Tanpa ilmu jiwa kosong"



Ha... siapa kata kalau dah kerja tak payah baca buku dah? Banyakkan buku didalam office ni. We all akan pindah masuk office baru end of this month. So currently memang keadaan dalam office macam tongkang pecah. Kelam kabut dan berselerak. Tak dapat dibilang berapa banyak buku yang saya dah ikat tadi. Sebenarnya mengikut cadangan sesetengah staff, buku-buku yang dah tak nak pakai nak direcyclekan je. Tapi since buku ni semuanya elok lagi dan mahal juga harganya, maka niat nak recycle tu dibatalkan. Daripada recycle baik sedekah pada library ke. Sayang juga nak buang macam tu je buku-buku ni.


Kotak disana sini. Sampah berselerakkan. Hehe~ since hari ni punya activiti mengemas office je, jadi semua pun memang memberi kerjasama yang baik. Al-maklumlah, daripada buat kerja coding or apa-apa yang mentensionkan, baiklah mengemas office ni. Sekurang-kurangnya sambil mengemas sambil mengusik. Orang buat lawak kita gelak. Kadang-kadang aktiviti macam ni boleh mengeratkan silaturrahim sesama staffs. Daripada asyik duk menghadap laptop buat kerja, kali ni kita bergotong royong.


Sambil mengemas sambil berdiskusi. Berat sama dipikul, ringan sama dijinjing. Memandangkan keadaan office dah macam ni, esok hari cuti bagi kami. YEAY!!!

4 comments:

angafey said...

pindah mane mun?

ierayahaya said...

@angafey: pindah level atas je. Bangunan masih sama. double size dr yg sekarang ni chik... ;p

E.d.Y said...

g kemas office..jgn men tenet je..hahaha

ierayahaya said...

@EdY: LOL... aku kemas opis dgn penuh dedikasi tau.. buku tu semua aku yg ikat... hehe~ tapi men tenet pun ye juga.. haha~

Post a Comment