Wednesday, December 15, 2010

Cinta datang tanpa diduga

Posted by | |

I need to do SMS content for Love, Motivation, Fun and sports. Last time i have to do Al-quran content. Need to gather up to 2000 content. Jangan tanya berapa banyak kali saya khatam al-quran sebab buat benda tu. I like it. Hari-hari kena belek quran. Lepas tu search dekat Jakim punya site untuk make sure content sama. Bila dah siap, kena suruh Ustaz view again and approve it. Jangan ingat benda-benda macam ni dipandang ringan. Kualiti itu penting ya. Bila buat content macam ni, sometimes perasaan takut datang bertimpa-timpa. Takut pada balasan dari yang maha Esa.

Pernah juga kena suruh buat sirah nabi. Time tu rasa macam dah hafal semua sirah nabi-nabi. Hari-hari google and kena baca buku. Lepas tu kena summarize and make it as a SMS content. Untuk avoid plagiarism, content kena lain dari sources. Yang penting maksud masih sama cuma olahan ayat ditukar untuk menampakkan kelainan. Bila baca sirah nabi ni, rasa keinsafan datang tanpa diduga. Berbeza sungguh umat dahulu kala dengan sekarang.

So, until saya siapkan tugasan saya kali ini, pastinya mood saya akan berada diawangan. Yela, bila dah baca ayat cintan cintun ni, mulalah mood jiwang-jiwang datang. Sometimes saya akan rasa impress. But sometimes saya akan rasa... ahh, mengarut je. Realiti cinta bukan macam itu. Bila buat motivation quote pula, of course akan rasa diri ini bermotivasi tinggi. tapi sampai bila ya perasaan itu akan kekal?

Cinta datang tanpa diduga,
membuat jiwa merasa bahagia,
Cinta pergi sekelip mata,
Yang tinggal hanyalah prasangka.


2 comments:

E.d.Y said...

ko bercinta ke?huhu

ierayahaya said...

@E.d.Y uhh... sejak bila la aku bercinta EdY oi... aku tak laku lagi nih.. tak de orang nak.. haha~ aku tunggu putera katak je kott.

Post a Comment