Saturday, December 25, 2010

Babysitter di rumah

Posted by | |



Hikhikhik... currently tengah babysit my 10 year old cousin. His parent went out for shopping and i help them jaga budak ni. Bukan his parents je,my mum and dad also went out for some shopping and tinggalkan saya seorang diri di rumah. Hehe actually malas nak keluar rumah. I just stay at home kemas rumah and watch some movies alone. Rehat sepuas hati.

Hurm... saya tak pernah babysit budak kecil. So, actually tak tahu sangat apa nak buat. Tadi dah bagi this kid makan. I just masak nasi goreng and goreng nugget je. Hehe~ Not that healthy i guess the food. And also i buatkan tea untuk budak ni. Haha~ Since i dah besar, no milk at home. Also dah bagi budak ni makan ubat since dia demam. His mum suapkan ubat tadi and currently i just let the kids main dia punya PSP sambil menonton Berita at TV3. And me sitting betul-betul depan TV watching him. I cannot leave budak ni alone since he has asthma.

Actually i don't really know what to do. Siap dah offer chocolate, biscuit and mamee monster dekat budak kechik ni tapi he said dia dah kenyang. Hehe... habis nasi goreng saya dia makan. Rasanya bila dah stay alone, nasi goreng ni dah jadi macam main menu. Malas nak masak lauk apa lagi, nasi goreng is the easiest option to me. Hehe~ (Punyalah pemalas ko ni Iera =_=")

2 comments:

E.d.Y said...

budak sakit buatkan la bubur..xpun order je bubur mcd..hehe

ierayahaya said...

@EdY: haah ek.. x terfkr plak nk wat bubur.. tp aku x tau pun dia skt.. before dtg tu aku da siap2 msk ns grg.. hehe.. tp tuh arr.. nk wat bubur x reti plak.. haha.. len kl aku blaja..

Post a Comment