Wednesday, December 8, 2010

Andai saya jadi...

Posted by | |

Snow White:
Kalau ditakdirkan saya ini snow white, arghh~ pastinya terlalu sukar hidup ini. Punya ibu tiri yang dengki dan busuk hatinya. Terpaksa pula melarikan diri dan menumpang di rumah kerdil-kerdil. Walau layanan class A diberikan oleh para kerdil, tapi iyalah, takkan nak duduk menumpang sahaja, rumah dibersihkan, makanan dimasak. Owh, alangkah bertuah juga ya kerdil-kerdil itu. Sampai saat termakan epal berintikan racun dan pengsan. Menunggu saat kemunculan prince. Owh tidak, dah pengsan baru jumpa putera idaman hati. Ini terlalu menyiksakan. Kenapa harus pengsan dahulu sebelum bertemu pujaan hati? Saya tidak mahu jadi Snow White.


Rapunzel:
Andai saya jadi rapunzel, pasti juga hidup ini sukar. Mungkin setiap hari masa saya dihabiskan untuk menyikat rambut yang panjangnya mengurai-ngurai. Kalau berat saya 50KG, mungkin separuh daripadanya adalah berat rambut saya sendiri. Perlu mengheret rambut walau kemana saja saya melangkah. Owh sungguh menyiksakan. Malang bagi rapunzel kerana tidak ada orang suruhan untuk mengangkat rambutnya itu. Maka dengan ini saya tidak mahu menjadi Rapunzel.

Cukup iera, jangan berangan. Cepat tidur. Just be your self okay. Zzzzzzz~

8 comments:

fifianggun said...

waahh,,i like that pic,,huhu

Cik Gallus Gallus said...

ni mesti baru lepas tgk cerita rapunzel ni

E.d.Y said...

cun kot ko jadi rapunzel..hehe

sue. said...

xperlu jd snow white atau rapunzel syg..awak da cantik na...

ierayahaya said...

@fifianggun huhu.. comey kan.. hehe~

ierayahaya said...

@Cik Gallus Gallus hehe. betul la tu br lps tk rapunzel.. hehe..

ierayahaya said...

@E.d.Y ngeh ngeh... cun kan aku jd rapunzel... hehe~

ierayahaya said...

@sue. hehe.. ni time tgh berangan nih.. hehe~

Post a Comment