Thursday, November 18, 2010

Sabar itukan separuh daripada iman

Posted by | |

Hari ni saya keluar dari rumah dengan spek atas batang hidung. Sebenarnya nak bagitau, untuk sekian lama, I think more than a year, This is the first time saya keluar siang hari dengan cermin mata atas batang hidung. Selalu siang hari saya pakai lens. Malam baru saya pakai cermin mata. Lagipun maximum hours untuk lens berada di dalam mata is about 8 hours je.

Aihh reason kenapa pakai cermin mata hari ni:

1) Tak ada mood nak pergi kerja. Kenapa? sebab hari ni demam. Flu since yesterday. Aihh kalau dah kena flu memang cepat betul temperature badan naik.

2) Tekanan perasaan. Bukan gila ok. Ni sebab saya tahu hari ni saya kena buat kerja yang paling saya tak suka. Tak suka bukan tahap biasa-biasa, tapi tahap dewa. Preparing an invoices and finding missing amount. Ahaha.. kalau dah kena buat benda ni, confirm saya akan mengalami sindrom down.

3) Tak ada mood nak bermake-up hari ni. Malas satu hal. Bila dah macam ni, makan pun x nak. Hulur la Kenny Rogers ke, KFC ke, Dominos ke. Jangan harap saya makan. Jeling pun saya tak nak ok. Jadi kalau rasa-rasa nak belanja saya makan. Time ni la saat paling sesuai. Sebab confirm nanti saya order plain water je. Jimat duit korang ye tak?

4) Sebenarnya mata gatal. Haha.. tu yang hari ni pakai spek je pergi office. ,Tapi bila dah lama x pakai spek, rasa lain macam la pula. Rasa macam pakai tudung pun senget-senget je. Tak pe la. Janji saya tak senget sudah.


Selalu kalau mengalami sindrom down, i will call my dad cerita semua benda. Tapi kali ni malas nak call papa. Sebab i know that he will keep saying "sabar.... sabar... Keep learning". If anything happen to me my dad will said, "Ada hikmah". Until at one point saya tanya my dad, "Apa hikmahnye papa? why is it until now adik tak nampak pun hikmah". Bila dengar saya cakap macam tu, my dad will just laugh at me. Why is it papa selalu usik saya. Sampai kadang-kadang saya rasa nak cry time-time tu juga. Selalu bila rasa macam tu, saya akan cepat-cepat end up my conversation with my dad. Aihhh... bila dah mcm ni saya selalu pujuk diri sendiri. Sabar itukan separuh daripada iman. I can do it... yeahhh!!!!!

2 comments:

sidekick511 said...

ye sabar tu separuh drpd iman..relax je bulan..mata bengkak ek pakai spec disiang hari..xpe2..this is what we called experience..experience that u gained called lesson will teach u a lot of things..so keep ur head up and smile..come on der..yeah u can do it!

Nurmunirah Bt. Yahaya said...

Haha der, bukan bengkak.. merah skit je sbb flu. tuh arr derr, experience tuh yg mahal. Bukan senang nk dpt ilmu nih. kdg-kdg nk jd pandai kena sakit2 dulu.. aihhh... i can do it!! haha.. tp down arr derr.. kahkahkah...

Post a Comment