Friday, November 12, 2010

Hari Ini Dalam Sejarah

Posted by | |

Haha... kenapa tiba-tiba nak talk pasal history ni? Actually starting today sampai ahad ni, ada GOMobile exhibition kat KLCC Convention Centre. And for those who wants to trade in handphone pun boleh. So untuk GoMobile ni, my company join Maxis punya booth. So adalah orang-orang Maxis yang saya kenal. Bosan-bosan promote company product kitorang sembang-sembang kosong. Nasib tak ada teh tarik je. Kalau tak dah boleh buka kedai mamak dalam KLCC ni.




Ada phone museum dalam KLCC nih. Mari ushar phone dari zaman batu sampai zaman skype...




This is the first time saya tengok handphone yang bulat macam bulan ni. So since dah bulat macam bulan.... saya abadikan gambar phone ni dalam blog saya... hehe...


Uwaargghhh... sebenarnya saya bosan giler kat sini. U guys if free datangla teman saya kat sini.. haha... And biasanya bila time-time macam ni, kalau jumpa sesiapa we just say hi and sembang je apa-apa yang patut untuk hilangkan boring. Sebenarnya bila dah kenal-kenal, in a future we will contact again sesiapa yang berminat nak buy our product or we will do some project together. Certain company, when they join exhibition, tujuan asal bukan lah nak promote sangat company product. Tapi untuk meluaskan social networking so that in a future we can do some business together.

Yesterday i have event kat Times Square. Hari ni pula event dekat KLCC until tomorrow. Nasib baik hari ahad tak kena suruh datang. Owh ye, business card saya laku macam goreng pisang. Sometimes saya akan rasa excited bila nak cakap, "This is my card." haha... Nama je Customer and Technical support engineer. tapi rasa dah macam-macam kerja saya buat. Semalam melepak dengan aunty-aunty. Siap dengar cerita mistik, business, kerja amal dan macam-macam lagi lah. Ada aunty-aunty yang minta i entertain diorang. Layan diorang bercakap. Makan dengan diorang. layankan aje.. sebab saya sangat suka dengar experience orang tua macam diorang. Saya tolong sorang aunty promote product and tengok-tengok yang lain pun minta saya promote product diorang juga. Nak tolak pun tak sampai hati... so layankan aje..

2 comments:

E.d.Y said...

pameran je ke??xde jual hp murah2?

iera_yahaya said...

ehh phone, broadband and gadget pun ada je jual edy... hp murh2 sllnye ada extra package. macam maxis, siap kn amik tenet package klu nk buy smartphone...

Post a Comment