Monday, November 22, 2010

Bila orang tak pernah naik bas.

Posted by | |

Scene: Di kedai makan sedang bersarapan pagi.
Pelakon: Ayahanda, Bonda, saya (adik), adik number 4 (Abby) dan adik kembar number 5.

Ketika semua pelakon sudah selesai makan sarapan pagi.

Ayahanda: Abby, papa belikan korang tiket bus dua tingkat. Bas Sani express.
Abby: owh ok.
Ayahanda: Dik, sekarang ni dalam bas dah tak disediakan toilet ke?
Saya: Mana ada dah papa.
Ayahanda: Habis tu kalau penumpang nak pergi toilet macam mana?
Saya: Ala... kan nanti bus will stop for lunch, time tu diorang pergi la papa.
Mama: Sekarang ni mana ada toilet dah dalam bas. Bukan macam dulu-dulu.
Papa: Habis tu kalau orang tak tahan nak pergi toilet?
Saya: La... nanti orang tu cakapla dekat driver bas. Nanti driver bus berhentila dekat mana-mana.
Papa: Habis kalau orang tu cirit birit pastu tak tahan nak pergi toilet then time tu dalam hutan?
Mama: Apa papa ni cakap pasal cirit birit dekat kedai makan. Nanti kalau orang lain dengar terus tak lalu nak makan.

Haha.. pelakon yang lain semua speechless. Nak tergelak pun ada. apela yang my dad ni risaukan. Tak ada toilet dalam bas pun risau. hehe~

2 comments:

E.d.Y said...

alololo...caringnya ur dad

Nurmunirah Bt. Yahaya said...

hehe EdY... caring bab nak masuk toilet.. haha.. risau anak dia x dpt pergi toilet kott..

Post a Comment