Wednesday, October 20, 2010

Pop Pop dalam hati

Posted by | |

Me today is unhappy. Why? sebab hari nie saya habis kerja lambat. Dahla the whole day meeting kat KLCC. Actually lunch meeting kat San Francisco. Saya order apa benda ntah tapi yang saya tahu ada tulis chicken words kat belakang menu tu. Lunch meeting je dah 2 hours. Dahla my client both laki dan perempuan suka hisap rokok. Nak tunggu habis makan and meeting mahu 5 batang rokok sorang-sorang hisap. Jadi memang baju saya penuh dengan asap rokok. Actually saya tak kisah kalau nak hisap rokok. But not in front of the people. Tahukah anda, orang yang duduk berdekatan dengan orang yang hisap rokok lagi senang mendapat penyakit merbahaya. And this people did not concern about it. So after i'm done with my lunch meeting, I need to go to Maxis building since i need to pass a few contract. Then time tue dah almost 3.30PM. So since i still have another meeting at Impiana KLCC hotel around 4PM, jadi saya tunggu sekejap kat Kenny Rogers alone eating 2 ketul muffins. Tengah tunggu nak pukul 4PM then i've receive a message saying that the meeting was postpone to 5PM. HUHU~ so saya dengan sabarnya menunggu. So meeting saya tadi habis around 6PM. Then i need to rush back to the office. Jalan pulak jam teruk. And i arrive at the office lagi 10 minutes nak pukul 7. Since saya belum solat Asar, so i rush pergi toilet dan ambil wudhu. Ingat nak solat dalam office but suddenly baru perasan kain sembahyang tak ada. Then i ask somebody and she said to me you bawa la kain sembahyang you sendiri lain kali. I tak suka share. It's not like i selalu guna kain sembahyang dia. Tadi tu pun darurat since macam tak sempat je nak turun bawah solat kat bawah. Hurm... so bila dah jadi macam tu i just turun bawah and solat dekat bawah. I wish that person tahu yang pinjamkan orang kain sembahyang tu dapat banyak PAHALA.

p/s: Sebenarnya emo sebab that person suruh i bawa kain sembahyang sendiri and said that she tak suka share kain sembahyang in front of everybody.

2 comments:

angafey said...

aduhai..kain sembayang pun berkira ke..isk fikirla waktu solat tuh dah nak habis dulu baru fikir harta dia.isk isk..orang sekarang ni pelik-pelik.. sabar jela mun eh! Officemate ko ke?

iera_yahaya said...

tau x pe chik.. aku pun sedey sbb time tuh aku fikir waktu solat da nak hbs.. budget aku nak sgt guna dia punye.. br skali aku pnh pinjam dia punye.. tue pun sbb kat bwh tmpt aku kerja tuh x de air.. aku ngat dia tggl kat ofis tuh wat wakaf.. skali tak plak..

Post a Comment