Tuesday, February 28, 2012

Let me summarize everything in one entry...

Posted by | |

Hai bloggers,

Salam ceria semuanya. This is my first entry selepas bertukar alam pekerjaan. Yes i am so busy. Training sana sini. Stand by for deployment where by i just tido tak sampai 2 jam je last weekend. Wuwuwu~~ sangat penat but it is interesting. First time join and watch deployment process for certain system and end up with sleepiness selama berhari-hari. Harus qada'kan masa tidurku untuk menghilangkan segala perasaan mengantuk itu.

Okay.. apa nak diceritakan ya??? hurm... actually banyak benda happen. tapi let me summarize benda yang penting ajelah. Oh ya... setelah banyak kali mencuba, YEAY!!!! saya dah dapat lesen P. Okay, dah umur 26 tahun baru dapat lesen P. So SAD~. Tapi atas dorongan papa yang tak pernah putus and atas suggestion mengarut kakak dan kawan yang suruh mandi bunga. Hell yeah, i pass JPJ test without mandi bunga okay. Before entering final JPJ test i just make a dua as usual tapi kali ni rasa macam nekad giler time doa tu. And right after habis JPJ test i call dad and dad also said that kereta i pun dah sampai. So another YEAY lagi dekat situ. I decide to guna pakai my car middle April since right now pun i punya schedule full with training.


Another news is, I bought a new phone yang murah je. Since phone yang papa hadiahkan masa birthday bertahun dulu dah rosak. So sad... The phone screen tu dah macam TV tak ada signal. So right after dapat my first salary, malam tu i ajak my friends to accompany me shopping-shopping. End up beli Samsung Galaxy young. Sebenarnya tertarik sebab the casing boleh tukar-tukar and one of the casing is pink color pulak tu. HUHU~



I beli juga broadband that cost me RM200 just for the modem. Since i punya plan unlimited access, haruslah beli modem je. Walaupun beli modem tu dah dikira mahal and people suggest me to buy another devices together with new plan, tapi new plan semuanya ada limited access up to certain Gig.. so better beli modem baru and have unlimited access dengan bayaran rm68 sahaja per month.


Since bertukar kerja, most of the time, new experience buat i excited, happy dan teruja. Tapi ada certain things yang sempat buat i feel like sedih giler. But it's ok. This is what we called as life.

regards,

2 comments:

Ms. TaroAthirah said...

congratulation makcik! akhirnya sudah ada lesen. yeay! boleh bawak aku jalan kl. hehehe

ierayahaya said...

@taro: hehe.. no hal.. nnt kete da kat kl aku roger k.. :)

Post a Comment