Thursday, February 17, 2011

Nak cari jodoh pun kena hantar resume?

Posted by | |


Hello readers,

What will happen kalau tiba-tiba bab nak cari jodoh pun kena hantar resume macam cari kerja. Mula-mula hantar resume, then interview ada sampai 3 to 4 steps. Haha, it's gonna be fun i think. Kalau perempuan mungkin boleh letak kelayakkan kemahiran memasak, menjahit dan sebagainya. Owh kalau betul benda macam ni wujud, pasti saya ditolak mentah-mentah kerana not enough experience. Haha~ Dan mungkin bagi lelaki pula kelayakkan boleh letak pandai mengaji ke, mengimamkan orang dan ikut suka empunya dirilah nak letak apa. Agaknya kalau betul nak mencari jodoh umpama mencari kerja, pasti tiap individu tu entah berapa banyak resume dapat ek? Ok, i merepek aje. Lately ni kalau dah boring buat kerja i will fikir bukan-bukan or tenung siling dan berangan.

8 comments:

abdul rasyid..... said...

kuat berangan....dah ade calon ke akak oi..~~

ierayahaya said...

abdul rasyid....: haha.. ala.. berangan sekali sekala.. hehe.. mn de calon.. tgh tggu org anta resume nih.. haha~

atie said...

watla resume..nnt i tolong hantarkan~haha

ierayahaya said...

atie:haha.. mls arr.. bek aku cr keje dr wat menda x de pekdah ni.. haha~

Trah Wann said...

Perghh memang lambat ah kahwin ni kalau kena pakai resume .

ierayahaya said...

Trah Wann: hehe.. yeke lmbt.. takut nnt org asyik duk fikir hantar resume jodoh dr cari kerja.. haha!~

E.d.Y said...

ko nak hantar resume kat aku?haha

ierayahaya said...

E.d.Y: haha.. sama-sama hantarla baru adil.. ahaha~

Post a Comment