Saturday, February 5, 2011

Kuih tradisi

Posted by | |


Hello readers,

Ha.. yang kat atas ni makanan tradisi rakyat Kelantan. Yang bulat tu panggil buah tanjung. Yang putih tu dipanggil tahi itik dan yang serabut tu dipanggil jala emas. Tak tahu kenapa nama kuih muih tu pelik tapi bila makan memang rasa dia so yummy. Dah la susah nak dapat. Time puasa memang berlambak kat bazaar ramadhan. tapi kalau hari biasa if nak makan kena tempah dulu. Tapi memang sedap eventhough nama kuih muih ni pelik semacam. I just tahu satu je.. kuih yang warna kuning ni fully pakai kuning telur.. info yang lain... erm... tak tahu pulak. I tahu makan je. haha~



8 comments:

E.d.Y said...

tapau bawak balik KL..huhu

mesticun said...

itu makanan ke....buat perhiasan la.

# # mark zuckerberg berjumpa kembar jesse eisenberg !# #

Anonymous said...

mcm sedap~~~xpenh rase 1 pun haish nk kena cri mek2 kelate wt bini lah =.=

Misz SeroJa said...

mesti sedap kan??
hari 2 kita dtng kelantan x dapat makan pon..huhu

ierayahaya said...

EdY: LoL Edy.. next time arr.. haha~

ierayahaya said...

@mesticun: ehh.. ni makananla.. kalau wat perhiasan je rugi.. hehe~

ierayahaya said...

@Anonymous: haha.. boleh2..

ierayahaya said...

@Misz SeroJa: ala.. cian.. next time dtg kn mknla.. rugi!.. ;p

Post a Comment