Tuesday, December 14, 2010

Tak senonohla...

Posted by | |


A big Euwwwww! Seriously geli dengan orang perangai macam ni. Tadi on the way balik, aishhh ingat nak buang kertas dekat tangan dalam tong sampah. Dah jumpa tong sampah but tak jadi nak buang sampah sebab... ada orang tengah pancut dia punya air urine dekat dalam tong sampah tu. Euwwww.. geli giler. Tak bertamadun betul. Pergi je la dekat toilet ke. Bukan susah pun.

Tahukah anda, Islam amat menitik beratkan kebersihan. Dahla pancut merata tempat. Tak basuh pula tu. Habis Nanti nak solat semua macammana? Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: "Kebersihan itu sebahagian daripada iman". Manakala, Allah berfirman yang bermaksud: "Sesungguhnya Allah mengasihi orang yang banyak bertaubat dan mengasihi orang-orang yang sentiasa mensucikan diri." (Surah Al-Baqarah, ayat 222).

8 comments:

E.d.Y said...

bleh pulak..melayu, cina, india?

ierayahaya said...

@E.d.Y EdY... pasal melayu dan beragama islam tu la yang wat aku lg bengang.. huhu~ nyampah plak aku..

abdul rasyid..... said...

budus tol...sori mencarut..hahaa

ierayahaya said...

@abdul rasyid..... ngee~ hanya euwwwW je yg mampu terkeluar. dr td euwwwww tu tak hbs2.. mmg tak senonoh ler..

Puteri Iqa Izyan said...

ish. perangai tak boleh nak handle! grr

ierayahaya said...

@Puteri Iqa Izyan yupe.. lps ni klu nk buang smph tgn tu kn jaga. jgn smpai kena dustbin. ish~~

zacky ~786~ said...

hahaa.~ glerr laa..!! napa tak baling batu jerr..!! ekekee.. :P

ierayahaya said...

@zacky ~786~ haha.. jgn.. kang x psl2 kn kejar..

Post a Comment