Monday, December 13, 2010

Oh mama!

Posted by | |


Hehe~ since yesterday kari ayam saya tak jadi, so saya ambil initiative untuk call mama. Then mama suruh saya explain macammana saya cook my kari ayam. Then while explain, sampai dekat part santan, saya cakap saya pergi letak satu kotak santan. Then at the moment mama dengar tu, mama gelak. Belum masuk part yang saya pergi letak 2 paket rempah kari dalam masakan saya. Fuhh, memang cara saya buat tu totally wrong. Sebenarnya main redah je. Hehe~

Then mama pun explain dekat saya how actually she cook her kari ayam. So buat masa ni saya dah faham. But i haven't try yet sebab tak cukup bahan nak masak. So maybe hari rabu nanti baru try lagi sekali. Agak-agak jadi tak? Esok dah siap plan dengan my adik nak pergi pasar malam beli barang mentah. Huhu~~

To tell you the truth, bila dah duduk sendiri and dapur ni jadi my own territory, huhu~ memang macam-macam experiment saya buat. Mama adalah insan yang paling excited. Not to mentioned yang masa mama datang lawat we all dekat KL ni, mama belikan satu plastik rempah ratus dekat me and my adik. Dah almost 2 bulan duduk terbiar dalam peti. Ni pun baru timbul kesedaran nak masak kari-kari ni. Itupun sebab end of December ni mama nak datang KL. So after having a few discussion with my adik, then we all decide okay, memang kami kena belajar buat masakan kari ni.



2 comments:

E.d.Y said...

aku siap buat mee kari lg...tp semua belajar kat internet je..haha

ierayahaya said...

@E.d.Y EdY, aku blaja ikut tenet macam bengap je. nak agak pun tak reti.. aku tau ko terror.. aihhh.. down arr gini.. haha~

Post a Comment