Friday, December 24, 2010

Berdebar-debar!

Posted by | |

"Pergi rumah Mak Yam,
Mari semua makan Tom Yam"



Hari ni since saya bercuti, apa lagi, stay at home sambil kemas rumah. Al-maklumlah, hari ni ayahanda dan bonda nak datang dari Kelantan. Fuhh, dah sapu rumah, mop lantai, basuh toilet dan kemas bilik, apalagi... tiba waktu untuk memasak. Paling spoil kalau sampai saat nak memasak. Sebab tak tahu sebenarnya nak masak apa. Haha~ last two days ayahanda call cakap this time bila dia datang KL, dia nak saya masakkan untuk dia. Just cook whatever menu yang saya tahu. Dia nak juga makan. Aih... Since yesterday saya fikir, apa benda ya nak masak. So hari ni for the first time saya belajar buat tom yam. Google kat tenet je. Hehe~ rasa macam dah jadi. Rupa pun dah ada. Tapi berdebar-debar tunggu reaksi ayahanda dan bonda nanti. gulpp~


Aihhh, i don't know why... something is wrong dengan my ikan goreng. Sebab time saya goreng ikan, mata-mata ikan tu tercabut. Scary giler. But whatever... janji the whole family mesti makan sampai licin. Tak kiralah sedap ke tak. Haha~

2 comments:

E.d.Y said...

ayah ko ada blog?mesti dia buat review pasal masakan ko..haha

ierayahaya said...

@EdY: haha~ ayah aku lmbt lg nk ada blog. keje komputer dia semua secretary or aku yg buat. tapikan.. hehe.. ayah aku cakap tomyam aku lulus.. haha~

Post a Comment