Saturday, November 20, 2010

Home sweet home

Posted by | |

Huh, akhirnya tiba juga saya dirumah. Although lepas raya baru nak cuti. Tu pun cuti weekend je, but it's ok la. At least dapat jumpa family pun dah cukup. Pagi ni sempat breakfast dengan ayahanda dan bonda. Just cerita pasal raya dekat KL macam mana. What me and my adik do. Tengah-tengah cerita tu, my adik bagitau my dad yang saya menangis time raya. Owh, of course my dad gelakkan saya time-time tu juga. Dah habis gelak tu, then my dad said, "To tell you the truth dik, papa pun nangis juga. Bila papa pergi masjid dengar orang baca takbir, papa nangis sebab teringat dekat adik and abby". Hehe~ bila dengar papa cakap macam tu, of course la saya gelak. Tapi dalam hati, sebak juga. Maybe sebab tak sangka papa boleh nangis. Papa i sentimental you.

So, untuk next year punya cuti, i need to plan betul-betul. Kena make sure tiap kali raya dapat balik rumah. U guys pun, kalau ada cuti tu balik la beraya dekat rumah. Time-time raya ni la kita nak gather ramai-ramai. Yang dah lama tak jumpa tu, kita jumpa. Eratkan silaturrahim sesama saudara.

4 comments:

E.d.Y said...

hehe...nangis ke??kesian...

ayah dgn anak sehati sejiwa

atie said...

hoh..tukar lg~~aritu kata the last dh~~hhaha

Nurmunirah Bt. Yahaya said...

E.d.Y: hehe~ pasal sehati sejiwa tuh la kalau anak nangis ayah pun nangis... bapak borek anak rintik.. haha..

Nurmunirah Bt. Yahaya said...

Atie: haha.. i like this one la.. ehh da 2 hari aku tukar.. x perasan ehh...

Post a Comment